Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonaművészek és alkotásaik

Szöveg: Tóth Andrea |  2014. november 20. 18:14

A debreceni Kossuth-laktanya ad otthont a 22. Katonai Képzőművészeti Alkotótáborban készült festményeket, grafikákat, fafaragásokat, kerámiákat bemutató kiállításnak. A tárlat különlegessége, hogy a műveken katonaalkotók gondolatai köszönnek vissza. Az alkotásokat a résztvevők 2013-ban Bujákon készítették.

1595982955

A kiállítást Takács Attila dandártábornok, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy a művészet eszközeivel ki lehet fejezni olyan gondolatokat, amelyeket szavakkal nagyon nehéz elmondani. Utalt arra, hogy a katonai pályán dolgozó művészek különlegesek, hiszen hivatásuk nem hétköznapi, de mégis összeegyeztethető az alkotások világával. Takács tábornok kiemelte: a dandár számára fontos, hogy az állomány tagjai ilyen formában is megmutassák tehetségüket.

A megnyitón Nagyné Fejes Mónika főtörzsőrmester, a Debreceni Helyőrségi Zenekar tagja Kovács Béla műveiből adott ízelítőt az érdeklődőknek.
A tárlaton Csiger Zsolt és Koczó János szakaszvezetők fafaragásaikkal, Lovas Csaba szakaszvezető Afganisztán című grafikájával szerepel, Kása Ferenc főtörzsőrmesternek pedig metszett kerámiája jelenik meg a kiállításon.

A tárlat november 26-ig látogatható a dandár könyvtárában.

1595982955

Fotó: Kis Ákos