Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Katonazene töltötte be a csonkatemplomot virágvasárnap

Szöveg: Tóth Andrea |  2014. április 15. 16:08

Csaknem háromszázan voltak kíváncsiak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekarának passiójára virágvasárnap a református csonkatemplomban.

1595970351
A debreceni helyőrségi zenekar katonazenészei a csonkatemplomban

A katonazenészek immár hagyományosan, negyedik alkalommal − de a kistemplomban először − mutatták be komolyzenei műveken keresztül Krisztus keresztútját.

A „kálvinista Róma" csonkatemploma virágvasárnap megtelt zenével és a Biblia üzenetével. Az idén 60 éves Debreceni Helyőrségi Zenekar egy kvartettje zeneszóval hívogatta a közönséget a rendhagyó istentiszteletre. Az esemény a Bocskai-dandár, a Tábori Lelkészi Szolgálat és a Debrecen Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség közös szervezésében valósult meg.

1595970351
Negyedik alkalommal mutatták be komolyzenei műveken keresztül Krisztus keresztútját

Az istentiszteleten Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész és Papp Tibor, a Debrecen Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség lelkipásztora szolgált. A gyülekezet református lelkészek előadásában, igerészleteken keresztül lehetett részese a passió történetének.

Sajtos Szilárd százados beszédében kiemelte, hogy a nagypénteki történések megállásra késztetik az embert, és az elcsendesedés segít abban, hogy újult erővel folytassuk a mindennapokat.
Az igerészek felolvasása közben a Debreceni Helyőrségi Zenekar komolyzenei műveket és filmzenéket adott elő. A rendhagyó istentiszteleten felcsendült − többek között − Bach 147. kantátája, a Dona nobis pacem és Samuel Barber: Adagio című műve is.

1595970351
Az istentiszteleten Sajtos Szilárd százados, református tábori lelkész és Papp Tibor, a Debrecen Kistemplomi-Ispotályi Református Egyházközség lelkipásztora szolgált

Fotó: Cs. Sárkány Beáta szakaszvezető