Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kihelyezett altiszti alaptanfolyam Szolnokon

Szöveg: Pápai Annamária |  2017. szeptember 17. 12:19

Szeptember 4-én kihelyezett altiszti alaptanfolyam kezdődött Szolnokon, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár szervezésében. Az új típusú nappali képzés négy hét időtartamban folyik.

Az alaptanfolyamot a hivatásos és szerződéses katonák át- és továbbképzésének megszervezéséről és végrehajtásáról szóló vezérkarfőnöki intézkedés alapján hajtják végre.
A kiképzendő állományt Sándor Tamás ezredes, a dandár parancsnoka külön köszöntötte az első dandársorakozón.
Az oktatók, valamint a tanfolyamon részt vevők két helyőrségből − Szolnokról és Szentesről −, három alakulattól (MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár, MH 86. Szolnok Helikopter Bázis, MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred) érkeztek.

1596038749

A négyhetes tanfolyam célja az általános katonai felkészítés keretében olyan meghatározó alapismeretek elsajátítása, kezdeti jártasságok, készségek kialakítása, amelyek birtokában a képzés résztvevői képessé válnak az első altiszti beosztás alapfeladatainak megfelelni, kötelezettségeiket eredményesen teljesíteni.

Az utolsó kiképzési napon a kiképzendők egy írásbeli teszt formájában adnak bizonyságot a tanfolyamon elsajátítottakról. Az írásbeli vizsga sikeres végrehajtása után a kiképzendő állomány a saját szakmájának megfelelő további képzésen vesz részt az MH Altiszti Akadémián.

Fotó: a szerző felvétele

Címkékaltiszt