Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiképzők felkészítése

Szöveg: Mikus György őrnagy |  2019. február 25. 11:48

2019 februárjában az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár kiképzési főnöksége felkészítést tartott az alegységek tiszti, altiszti állománya részére. A foglalkozássorozat feladatszabás és egyben útmutató is a kiképzők részére, hogy az adott foglalkozásokat milyen oktatási módszerekkel vezessék le.

1599199241
Először február 7-én a katonai testnevelést vezető állomány vett részt elméleti és gyakorlati oktatáson. Ezen a felkészítésen a dandár testnevelő tisztjének vezetésével a résztvevők megismerték a testnevelés foglalkozások vezetéséhez szükséges elméleti ismereteket, majd gyakorlatban is alkalmazták ezeket.

Február 13-án és 14-én a lőkiképzést oktató állomány felkészítését tartották meg a dandár püspökszilágyi Kiképző Bázis és Lőterén. A két napon elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vettek részt a katonák, majd különböző lőgyakorlatokat végrehajtva alkalmazták a foglalkozásokon megszerzett ismereteket. A lőgyakorlatok során a katonák különböző testhelyzetekből, álló helyből, illetve mozgás közben gyakorolták a fegyverek kezelését és a célok leküzdését.

A foglalkozássorozat február 21-én a kézigránátdobógyakorlat-vezetők felkészítésével zárult.

1599199242
Fotó: a szerző felvételei