Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiszámítható életpályát kínálnak

Szöveg: Galambos Sándor |  2014. augusztus 4. 11:48

A regisztrált álláskeresők részére kínál munkalehetőséget a Magyar Honvédség. Az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság munkatársai a nyár folyamán a munkaügyi kirendeltségeken tájékoztatják az érdeklődőket a szerződéses katonai szolgálat feltételeiről. Bács-Kiskun megyében eddig több mint százötvenen töltöttek ki regisztrációs lapot.

Tizenegy járási munkaügyi kirendeltségen tartanak tájékoztatót ezekben a hetekben az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatárai Bács-Kiskun megyében.

Kollár Ernő főtörzsőrmester, katonai igazgatási altiszt július 31-én Bácsalmáson, előtte való napon pedig Kecskeméten tájékoztatta a fiatal érdeklődőket a szerződéses katonai szolgálat feltételeiről. Eddigi tapasztalatai szerint a kirendeltségek által kiértesítettek mintegy tíz százaléka hallgatja végig a tájékoztatókat, a megjelentek többsége viszont már a helyszínen kitölti a regisztrációs lapot. Velük személyes elbeszélgetésen közlik a felkínált beosztást, a jelentkezési lap kitöltése után pedig következik a fizikai felmérés, az orvosi és a pszichológiai vizsgálat. Amennyiben a jelölt alkalmas a katonai szolgálatra, akár már szeptember elején megkezdheti az alapkiképzést.

1595976616

Kollár főtörzsőrmester elmondta: elsősorban legénységi állományt toboroznak. Lövész, őrkatonai, gépkocsi és harcjármű-vezetői, díszelgői beosztásokra várnak jelentkezőket.

A regisztrált álláskeresőket a Munkaügyi Központ és a járási munkaügyi kirendeltségek értesítik a tájékoztató előadások időpontjáról. Thuróczy Tímea, a kecskeméti kirendeltség vállalati kapcsolattartásért felelős munkatársának megítélése szerint az elmúlt évek során sikerült hatékony együttműködést kialakítaniuk a toborzóirodával.

A honvédség mostani megkeresését pedig azért tartja nagyon hasznosnak, mert így olyan, 8 általános iskolai végzettséggel rendelkezőknek tudnak munkahelyet, biztos egzisztenciát, továbbképzési és tanulási lehetőséget felajánlani, akik a munkaerőpiacról kiszorultak.

1595976617

Fotó: a szerző felvételei