Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kiváló munka folyik az altiszti akadémián

Szöveg: Nyulas Szabolcs |  2015. december 10. 15:43

„Kiváló és színvonalas munka folyik az MH Altiszti Akadémián” – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter december 10-én, csütörtökön Szentendrén.

1596005434

A tárcavezető a vezénylőzászlósok negyedik negyedéves értekezletén hangsúlyozta: a hadsereg igazi erejét a katonák adják, ezért elsősorban az embert kell a középpontba állítani. A jövőben ezért nagyobb hangsúlyt fektetnének a szakemberekre, az állomány hangulatára és az emberségre. Hozzátette, hogy a honvédelem ügye nagyon komoly feladatot ró azokra, akik szerepet vállalnak benne, és csak úgy lehet sikerre vinni, ha közösen dolgoznak érte. „Vállt vállnak vetve kell dolgozni, tehát nem egyéni sikerek kellenek, hanem közös sikerek" – hangsúlyozta.

1596005434

Simicskó István szerint ugyanakkor érezhető, hogy a honvédség morális tekintetben sokat fejlődött, és a megemelt juttatások miatt is ma már érdemes ezt a pályát választani. A miniszter a vezénylőzászlósok munkáját méltatva megjegyezte, hogy mind a hétköznapi ügymenetben, mind a migrációs válságban nagyon magas szinten teljesítik feladataikat.

1596005434

Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa a konferencián tartott előadásában bemutatta az altisztek munkáját, céljait és képzését. Az utóbbival kapcsolatban megjegyezte, hogy nagyon magas színvonalú, amit a NATO is elismer. Rámutatott, hogy az altiszti kar – amely jelentősen átalakult a rendszerváltás óta − ma éppen olyan alapvető részévé vált a honvédségnek, mint a tisztikar. „Mára az altisztek hatékony résztvevői annak a rendszernek, amelyben a döntéseket előkészítik és meghozzák" – tette hozzá.
„Tehát ez a következetes munka és az altiszti kar folyamatos fejlődése biztosítja azt, hogy modern és jól alkalmazható ismeretekkel rendelkező, felkészült altisztek legyenek a honvédségben" – mondta a főtörzszászlós.

1596005435

A létszámot tekintve megjegyezte, hogy jelenleg 6902 főnyi altiszt szolgál a seregben, ami azt jelenti, hogy a teljes állomány több mint 40 százalékát teszik ki; ez arról tanúskodik, hogy a honvédség gerincét alkotják.

1596005435

Fotó: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy