Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kölcsönös segítség

Szöveg: Bencsik Mónika hadnagy |  2017. május 1. 17:35

Közel ötven szervezettel van aktív együttműködési megállapodása az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság alárendeltségébe tartozó országos hatáskörű alakulatnak, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságnak (MH KIKNYP): ez a szám eggyel nőtt, amikor április 25-én a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségével (BEOSZ) is hivatalossá tették a közös munkát.

1596031266

Az MH KIKNYP az aláírt szerződéssel együtt közel félszáz szervezettel működik együtt, köztük alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményekkel. Ezek a kapcsolatok nagyban segítik, fejlesztik a civil állampolgárok és a Magyar Honvédség kapcsolatát.
A BEOSZ beszámoló küldöttgyűlésén a hagyományos napirendi pontok után hivatalosan is megerősítette az eddigi közös munkát Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke és Szűcs Imre ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka.

Az együttműködési megállapodás fő célja egyrészt a civil társadalom honvédelem iránti elkötelezettségének erősítése, másrészt a Magyar Honvédség szociális és kegyeleti gondoskodás keretében nyújtott szolgáltatásainak a jogosultak körében lehető legszélesebb körű kiterjesztése.
A közösségépítés és -fejlesztés, összetartás, a külön-külön fellelhető adottságok, erőforrások, emberi és szellemi, erkölcsi, élettapasztalati értékek, és lehetőségek összefogása, valamint hasznosítása is szerepelt a közösen megfogalmazott célok között.

1596031266

Fotó: Esküdt Lajos nyugállományú ezredes