Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Komoly érdeklődés a honvédelmi nevelés iránt

Szöveg: honvedelem.hu |  2017. november 27. 17:30

Nyílt napot tartottak a szentesi HSC Zsoldos Ferenc Szakgimnáziuma és Szakiskolájában, amelyen a műszaki ezred katonái és a honvédelmi nevelésben részt vevő tanulók bemutatót tartottak a katonai pálya iránt érdeklődő általános iskolásoknak.

1596041754

Sok hetedik és nyolcadik osztályos diák látogatott el a szentesi középiskolába, mert a honvédelmi nevelés már hét éve nagy népszerűségnek örvend a térségben. Ebben szerepe van annak a háromoldalú együttműködésnek is, amely az iskola, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred és a Honvéd Rákóczi Sportegyesület között jött létre, aminek keretein belül közösen népszerűsítik ezt a kihívásokkal teli hivatást.

1596041755

Az első két évben heti 2, az utolsó két évfolyamban pedig heti 4 órát töltenek együtt katona oktatóikkal a diákok. E két évben fizikai felkészítés és helyzetgyakorlatok szerepelnek a tantervben, a tizenegyedik és tizenkettedik évfolyamon pedig már a katonai pálya világával ismerkedhetnek meg a tanulók.
A tanórák keretében a testerősítésen túl eséstechnikát és önvédelmet is tanulnak a diákok.

A nyílt napon a kiállított és bemutatott eszközökön kívül a legnagyobb érdeklődés, mint mindig, most is az önvédelmi bemutató iránt volt, melyet az iskola végzős diákjai és katona oktatójuk tartott az érdeklődő általános iskolásoknak.

1596041755

Forrás: az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred facebook oldala