Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koncerttel zárult a zenekari tábor

Szöveg: Duruczné Téglás Dóra főhadnagy |  2017. július 18. 20:22

Az MH Altiszti Akadémián tartott zenekari tábor utolsó napján nagy sikerű koncertet adott a táborozó fiatalokból alakult fúvószenekar.

1596036319

A táborlakókról Czifra Gergely zászlós, az akadémia zenekarának szólamvezetője és a Honvédelmi Tábor vezetője elmondta: többségük a szentendrei Vujcsics Tihamér Zeneiskola növendéke, és az iskola ifjúsági fúvós zenekarának a tagja, tehát nem volt teljesen ismeretlen az együtt zenélés számukra. Ugyanakkor a Görgey laktanyában eltöltött egy hét alatt a táborozóknak lehetőségük nyílt bepillantást nyerni a katonaéletbe, hiszen a zenekari próbákon túl a alaki foglalkozásokon tanulták meg a szakalaki fogásokat és a sport mellett a harcászat és a közelharc fortélyaiba is betekintést nyertek.

1596036319

Az alakulat színháztermében tartott koncerten olyan modern popslágerek csendültek fel, de néhány film betétdala is elhangzott. A műsort Welldance Sporttánc Egyesület mazsorett-csoportja színesítette.

A zenekari táborban alakult fúvósegyüttes a hétvégén csatlakozott a Szentendre Helyőrség Zenekar immár hagyományos térzenéjéhez a város főterén.

1596036319

Fotó: a szerző felvételei