Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Környezetvédelem – katonásan

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. június 2. 7:19

A Magyar Honvédség számára is nagyon fontos a környezet, illetve a természet védelme, és ennek érdekében évek óta komoly (háttér)munka zajlik – derült ki többek között azon a katonai környezetvédelmi konferencián, amelyet június elsején tartottak Székesfehérváron, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságon.

Kevesen tudják talán, hogy június 5-e nem csupán környezetvédelmi világnap, hanem 2014 óta a katonai környezetvédelem napja is. Természetesen a jeles napról a konferencián is megemlékeztek, mégpedig elsősorban különböző elismerések átadásával.

1596014454

Mihócza Zoltán dandártábornok, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott törzsfőnöke megnyitójában kiemelte, hogy noha régen talán más volt a helyzet, de a 21. században már mindenki ráébredt a környezetvédelem fontosságára. Mint mondta: a rendezvény célja éppen az, hogy a környezetvédelem területén dolgozó szakemberek intenzív tapasztalatcserét folytassanak egymással, hogy meg tudjanak felelni a legújabb kihívásoknak.

1596014454

A konferencia résztvevőit levél útján köszöntötte dr. Dankó István, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára. Ebben egyebek mellett azt írta, hogy napjainkra mind a nemzetközi, mind a hazai szabályozás és tevékenység része lett a környezetvédelem. Mint fogalmazott: a szakterület fontossága nem csupán az egyes szakági vagy tevékenységi körökben jelenik meg, hanem azokon messze túlnőve országos, regionális és globális jelentőséggel bír.

1596014454

A konferencia résztvevői előadásokat hallgattak meg a környezetvédelem legfrissebb, hazai és nemzetközi aktualitásairól, valamint képet kaptak a katonai szférában zajló tevékenységről is.

1596014454

Fotó: Rácz Tünde és a szerző