Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Koszorúzások a királyok városában

Szöveg: Draviczné Adamek Krisztina százados | Fotó: Révész Csaba |  2019. november 3. 18:46

Halottak napja alkalmából koszorúzásokkal tisztelegtek a hősök emléke előtt a Magyar Honvédség Parancsnokságának vezetői, Fejér megye és Székesfehérvár vezetői, képviselői.

1596071263

A megemlékezések a Hosszútemetőben kezdődtek, ahol Solymosi Ferenc ezredes, az MHP Logisztikai Szemlélőség irodavezetője, Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Szigli István önkormányzati képviselő helyeztek el koszorút.

A Szentlélek katonatemetőben Mészáros Attila, alpolgármester, Pálffy Károly alelnök és Erdődi Zsolt ezredes, az MHP Logisztikai és Gazdálkodási Csoportfőnökség ellátási főnöke képviseletében helyezték el a megemlékezés virágait.

A Béke téri orosz katonatemetőben Márkus Ferenc ezredes, az MHP Műveletvezető Főnökség főnöke, Bihácsi István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Molnár Tamás önkormányzati képviselő tisztelegtek a hősi halottak emléke előtt.

1596071263

Az egykori Budai úti laktanyánál dr. Torma Géza Ágoston ezredes, az MHP Belső Ellenőrzési Főnökség főnöke, Bihácsi István alelnök, dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő és a 96 éves egykori doni veterán vitéz Smohay Ferenc magyar királyi zászlós helyeztek el koszorút.

A Helyőrségi Művelődési Otthon udvarán álló Katona-emlékoszlopnál dr. Torma Géza Ágoston ezredes és dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő adózott a hősök emléke előtt.

1596071263

A megemlékezések a Városház téri második világháborús emlékműnél értek véget, ahol Schmidt Zoltán dandártábornok, az MHP logisztikai haderőnemi szemlélője, dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár Megyei Jogú város polgármestere, Pálffy Károly a közgyűlés alelnöke, valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő helyezték el a megemlékezés virágait ezzel emlékezve meg a város katona hőseiről.

1596071262