Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Középpontban a tapasztalatfeldolgozás

Szöveg: Horniák Dóra |  2018. június 2. 11:04

Az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság tartott tapasztalatfeldolgozó témavizsgálatot az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárnál a napokban.

1599188080
A rendezvényt Kiss Ferenc ezredes, a dandár törzsfőnöke nyitotta meg. Ezt követően Nagy Ákos László alezredes, a bizottság vezetője ismertette a tapasztalatfeldolgozó rendszer szabályzóinak aktuális változásait, valamint bemutatta a központi tapasztalat-adatbázis továbbfejlesztett változatát.

Nagy Ákos László alezredes előadásában szólt a NATO új tapasztalatfeldolgozó direktívájáról, valamint a korábbi irányelvek helyébe lépett változásokról, amelyekben a kiképzés kapott központi szerepet. Kiemelte: a témavizsgálat egyik fontos célja a parancsnoki állomány figyelmének felhívása a tapasztalatfeldolgozásra és arra, hogy ez milyen módon szolgálja az általuk vezetett szervezetet. Hozzátette: láthatóak a csoport tevékenységének eredményei, mert a parancsnokok egyre inkább értékelik a rendszerben rejlő lehetőségeket.

Ezt követően Bartucz-Drágfy József alezredes részletesen bemutatta a központi tapasztalat-adatbázis rendszert, ismertette a gyakorlati alkalmazás sajátosságait, valamint felhívta a figyelmet a kapcsolattartói és a jóváhagyó tevékenységi körökre és ezek rendszerben elfoglalt szerepére.

1599188080
A rendezvény kiemelt hangsúlyt fektetett a rendszerben szereplő rekordok módszeres vizsgálatára, az előző évi témavizsgálat óta végrehajtott feladatokra és a tapasztalatfeldolgozás helyzetére a dandárnál. A szakértők iránymutatást adtak a felmerült kérdésekben, ezáltal is segítve a kijelölt állomány további tapasztalatfeldolgozó tevékenységét.

A témavizsgálat értékelését követően a dandár törzsfőnöke meghatározta a tapasztalatfeldolgozó tevékenységekkel kapcsolatos elvárásait.