Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közösségi helyiségeket kapott a nyugállományúak klubja

Szöveg: Takács Vivien |  2018. február 28. 17:15

Új termeket adtak át a Budapesti Nyugállományúak Klubjának a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központ második emeletén február 26-án, hétfőn.

1599182644
Az átadóünnepséget Aulechla József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Kulturális és Rekreációs Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. „A mai Magyar Honvédség a mi volt parancsnokainkkal, volt kollégáinkkal kezdődött, akikre minden időszakban büszkének kell lennünk" – hangsúlyozta az ezredes. Hozzátette: a mai generáció feladata, hogy az idős bajtársaknak segítő kezet nyújtson és biztosítsa részükre a nyugodt öregkorhoz szükséges feltételeket. Az igazgató elmondta: amióta ő az MH BHD Kulturális és Rekreációs Igazgatóság igazgatója, azóta nagyon jó együttműködésben dolgoznak a Stefánia Palotában lévő nyugdíjasszervezetekkel.

1599182644
Az eseményen Nagy Gyula nyugállományú ezredes, az MH Budapesti Nyugállományúak Klubjának elnöke felidézte a klub történetét és helyszíneit. A nyugállományú ezredes beszédében megköszönte a segítséget azoknak, akik közrejátszottak abban, hogy a felújított termekben a klub tagjai közösségi és kulturális programokat tudjanak tartani „a kor műszaki színvonalának megfelelő eszközeivel."

1599182644
A beszédeket követően rövid ünnepi műsor következett. A rendezvényen mások mellett részt vett Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnokhelyettese.

1599182645
Fotó: Szabó Lajos zászlós