Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Közvetlen kommunikáció az operatív törzzsel

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Kertész László |  2020. március 25. 19:31

A CBA Kereskedelmi Kft-nél is megkezdte munkáját március 25-én a Honvédelmi Irányító Törzs, amely a gazdaságilag létfontosságú cégek, vállalatok zavartalan működését biztosítja a járványhelyzet alatt.

1596077516

A koronavírus-járvány elleni intézkedések részeként Orbán Viktor miniszterelnök március 13-án tíz akciócsoport megalakulását jelentette be. Ezek közül gazdasági szempontból az egyik legfontosabb a Benkő Tibor honvédelmi miniszter által vezetett Létfontosságú Magyar Vállalatok Biztonságáért Felelős Akciócsoport, amelynek feladata, hogy azonosítsa az ország működése szempontjából elengedhetetlen, létfontosságú szolgáltató és gyártó kapacitásokat, vállalatokat, és honvédelmi irányító törzsek segítségével biztosítsa, koordinálja és garantálja azok zavartalan működését.

1596077516

A katonákból és rendőrökből álló irányítócsoport március 25-én a CBA Alsónémediben lévő telephelyén is elkezdte munkáját. Mint azt Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója elmondta, az elmúlt másfél hétben elképesztő nyomás nehezedett a vásárlók részéről az élelmiszerüzletekre, így a termelők, beszállítók és kereskedők legszélesebb összefogására volt szükség ahhoz, hogy szavatolni tudják a folyamatos áruellátást. A helyzet mára könnyebb lett, hiszen a hétvége óta a vásárlások mértéke jelentősen csökkent. Hangsúlyozta, hogy az áruellátás jelenleg folyamatos, ám az irányító törzs tagjainak jelenléte nagyban segíti a cégvezetés munkáját, hiszen rájuk támaszkodhatnak egy előre nem látott veszélyhelyzet elhárítása esetén.

1596077516

„A mai munkanap arról szól, hogy minél több információt átadjunk az akciócsoportnak, ők pedig elmondják, milyen területeken tudnak nekünk segíteni. Megkezdődik egy olyan közös munka, amelynek az a célja, hogy az ellátás biztonságát minden körülmények között szavatolni tudjuk, ez minden magyar ember közös érdeke" – fogalmazott Fodor Attila, hozzátéve, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt a szoros együttműködés mindenképpen megmarad, hiszen rendkívül fontos, hogy a cég vezetése az akciócsoporton keresztül közvetlenül tudjon kommunikálni, és az esetleges problémákat közösen oldják meg az operatív törzzsel. 

1596077517

Az irányítócsoportok – az aktuális helyzetet rendszeresen értékelve – a Honvédelmi Minisztériumnak tesznek jelentést, amely az országos operatív törzs felé továbbítja a feldolgozott információkat.

1596077517
Címkékkoronavírus