Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Kratochvil, ahol a bajnokok születnek!

Szöveg: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium |  2016. április 22. 9:23

A honvéd középiskola megalapítása és az 1990-ben alapított jogelőd intézmény időszakát is beleszámítva a 2016. április 18-22 közötti hét az oktatási intézmény legsikeresebb és legeredményesebb hete volt az elismerések, országos tanulmányi és sportversenyek tekintetében.

1596012324

Kedden Fodor Elek tanuló dr. Simicskó Istvántól, Magyarország honvédelmi miniszterétől vehette át kimagasló bajtársias és hősies cselekedetéért, a Hazáért Érdemjelet. Hársfalvi Patrik 9. évfolyamos növendék pedig elnyerte a Debrecen Város Tehetséges Diákjaiért Alapítvány támogatását.

1596012324

Szerdán Domokos László tanuló a Szakma Sztár Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjében, elektronikai technikus kategóriában az ország legjobb tanulója lett. Délután pedig az iskola teljes állománya részt vett a városi toborzófutáson és az ahhoz kapcsolódó rendezvényeken. Az iskola növendékei a Honvéd Koronaőrség tagjainak vezetésével és felkészítésével sikeres díszelgési bemutatót tartottak Debrecen főterén.

1596012324

Csütörtökön a honvéd középiskola csapata (Csernák Martin, Kalapos Ferenc, Zolnai Sándor, Zöldi Márk) első helyezést ért el a haditorna országos döntőjében, megvédve tavalyi országos első helyezésüket. A csapat tagjai még egy különdíjjal is gazdagodhattak, hiszen ők teljesítették leggyorsabban a katonai akadálypályát. A növendékek teljesítménye mind egyéniben, mind csapatban kiemelkedő volt.

1596012324

Ugyanazon a napon a Kratochvil crossfit csapata a városi bajnokságon összetettben második, egyéniben pedig Szabó Béla 10. évfolyamos növendék első helyezést ért el. Berkecz Gábor, a honvéd középiskola igazgatója elmondta, hogy igazi érték lett az iskola. „Az elmúlt évek kemény munkája meghozta az elismerést és eredményeket. Szinte példa nélküli, hogy egy iskola mind a sportban, mind a műszaki tudományok között országosan az elsők között legyen. A siker és eredmények a fenntartó Honvédelmi Minisztérium támogatásának, a pedagógusok, katonai nevelőtanárok, közalkalmazottak munkájának,valamint a növendékek szorgalmának és elkötelezettségének köszönhetők."

1596012325

Fotó: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium és archív