Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Tovább halad a „Toborzó Országfutás 2016”

Szöveg: Ifju Tímea főhadnagy |  2016. április 22. 10:12

Tovább folytatták útjukat a „Toborzó Országfutás 2016” futói Hajdú-Bihar megyében április 21-én. A résztvevők Hajdúszovát, Földes, Sáp, Bihartorda, Nagyrábé és Biharnagybajom érintésével hagyták el a megyét.

1596012325

Az előző napi „rövidebb", közel 30 kilométeres táv után több mint 70 kilométer várt az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ hivatásos, szerződéses és önkéntes műveleti tartalékos katonáira. A váltófutás tagjait minden településen szépszámú nézősereg várta, akik a díszszalag felkötését követően a település határáig kísérték a futókat.

A központ toborzó katonái Hajdúszováton és Földesen toborzópontot üzemeltettek, míg Biharnagybajomban látványos és szórakoztató programmal színesített toborzórendezvény várta az érdeklődőket. A település főtéren a Debreceni Helyőrségi Zenekar műsora nyitotta a programok sorát. A délután folyamán az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonái tartottak közelharc-bemutatót, illetve az érdeklődők a főtéren megtekinthették a kiállított haditechnikai eszközöket és a hagyományőrzők sátrát is.

1596012326

A rendezvény részeként a biharnagybajomi első és második világháborús, valamint az 1956-os magyar emlékműegyüttest is megkoszorúzták. Az emlékmű a két világháború 327, és az 1956-os forradalom két helyi áldozatának állít emléket.

Az eseményt követően a toborzórészleg állománya lakossági fórumot tartott, és bemutatta a Magyar Honvédségben vállalható szolgálati formákat.