Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Külszolgálatra készen…

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2016. december 21. 13:53

A Balkán stabilitása hazánk elemi érdeke. Az EUFOR 20. kontingensének kiutazó állományának felkészítésébe beépítettük a műveleti területen eddig összegyűlt tapasztalatokat – hangsúlyozta Benda László ezredes, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred parancsnoka, a kontingens kibocsátó ünnepségén, december 20-án, Székesfehérváron.

Benda László ezredes beszédében kiemelte: az alapos elméleti és gyakorlati felkészítést követően az állomány készen áll a külszolgálatra. Hozzátette: az ezred állományán alapuló, 160 fős kontingens a külszolgálati tapasztalat szempontjából vegyes összetételű – többek számára újdonság lesz a határainkon túli feladat-végrehajtás.

1596024952

„A Balkánon törékeny a béke, nem dőlhetünk hátra. Katonáink az elsajátított képességeiknek köszönhetően ugyanakkor biztonságosan mozoghatnak majd a műveleti területen" – szögezte le az ezredes, aki felhívta a figyelmet arra: a most kiutazó állomány munkája alapján egyben a teljes Magyar Honvédséget, és hazánkat is megítélik majd.

1596024952

A Megtért István alezredes vezette kontingenst, Takács Tamás alezredes, a HM Tábori Lelkészi Szolgálat, Katolikus Tábori Püspökség, kiemelt vezető tábori lelkésze áldotta meg. Útmutatásában többek között kitért arra, hogy a számok, és egyenruhák mögött minden esetben egyének állnak, akiknek nagy szeretettel, és alkalmazkodó-képességgel kell az idegen környezetben helyt állniuk; mégpedig úgy, hogy közben egymásra ne árnyékot vessenek, hanem erősítsék bajtársaikat.

1596024953

A rendezvényen jelen voltak a kontingens állományába katonákat adó alakulatok parancsnokai – Antal László ezredes, az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred parancsnoka, Miklovich János ezredes, az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj parancsnoka, Szücs József ezredes, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ parancsnoka, Kolonics Attila alezredes, az MH Anyagellátó Raktárbázis parancsnoka , valamint az MH Béketámogató Kiképző Központ képviseletében, Visnyei Ignác őrnagy.

Fotó: a szerző felvételei