Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légvédelmi repeszgránátot találtak Bagon

Szöveg: Takács Vivien |  2015. szeptember 16. 8:41

A 37. héten, azaz szeptember 7-13. között 44 bejelentés érkezett az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred ügyeletére. A szakembereknek ezek közül 7 esetben soron kívül kellett intézkedniük, mivel az előkerült robbanószerkezetek közvetlenül veszélyeztették az emberi életet.

Csörgei Csilla törzsőrmester, az alakulat kommunikációs főnökségének munkatársa a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta azt is, hogy a tűzszerészek 2015-ben eddig összesen 1812 bejelentést kaptak.

Szeptember 8-án Nyúlról érkezett bejelentés, hogy magánterületen egy darab 76 milliméteres szovjet repeszromboló gránátot találtak, amit Zsolnay Gábor százados vezette járőr a helyszínről a központi gyűjtőbe szállított.

Másnap, szeptember 9-én Egerben akadt dolguk a Magyar Honvédség tűzszerészeinek. A Debrődi Péter százados vezetésével a helyszínre küldött járőr megállapította, hogy a Koszorú utcában egy darab, 82 milliméteres aknavetőgránát került elő, amit a központi gyűjtőbe szállítottak.

Három nappal később, 12-én Bagra vonultak ki a tűzszerészek, mivel a köztemetőnél egy darab, 8,8 centiméteres, német gyártmányú légvédelmi repeszgránátot találtak. Sulykovszky Róbert zászlós vezette járőr a központi gyűjtőbe szállította.

Címkéktűzszerész