Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Légvédelmi sziréna szólt Nagykanizsán

Szöveg: Lajkó Tibor hadnagy |  2016. április 13. 20:54

Tizenegy csapat részvételével rendezte meg a Zala Megye Polgári Védelmi Szövetség idei ifjúsági versenyét a Nagykanizsai Szakképzési Centrum Cserháti Sándor Szakképző Iskolája és Kollégiumának sportpályáján.

1596011760

Az erőpróbák közötti szünetet autentikus, a világháborús felvételekből is ismert légvédelmi szirénaszó jelezte. A rövid pihenő lehetőséget teremtett az érdeklődőknek bepillantást nyerni a Magyar Honvédség mindennapjaiba: az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 12. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda munkatársai által működtetett toborzópontnál általános és középiskolás diákok is egyaránt nagy figyelemmel szemlélték a hatástalanított fegyverek szét- és összeszerelésének mozzanatait.

1596011760

A szerződéses és önkéntes tartalékos katonai szolgálatok, valamint a Magyar Honvédség által biztosított továbbtanulási lehetőségek ismertetése mellett a diákok tájékoztatást kaptak a Toborzó Országfutás 2016 rendezvénysorozatról, a futás Zala megyét érintő május 6-i és 9-i szakaszairól, illetve az eseményhez való csatlakozási lehetőségekről is.

1596011760

Fotó: Óvári Gábor főtörzsőrmester