Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Leszoknak a dohányzásról

Szöveg: Gyeginszky Andor hadnagy |  2017. április 2. 18:35

A dohányzásról leszoktató szemináriumon vett részt önkéntesen egy csoportnyi katona és civil alkalmazott az MH Pápa Bázisrepülőtéren. Az egyedi program csupán egy egész napos szemináriumból áll, és azt ígéri, hogy elszakítja azokat a pszichikai láncokat, amik a dohányzás káros szokásához kötik a füstölgőket.

A Farkasgyepűi Egészségfejlesztési Iroda együttműködési megállapodás alapján különböző egészségmegőrző és -fejlesztő programokat szervez a bázis állományának. Ebbe a sorba illeszkedik a mostani Könnyen Leszokni a Dohányzásról program is.

1596029796

Az MH Pápa Bázisrepülőtér elkötelezett a katonák és civil alkalmazottak egészségének megőrzésében, az egészséges életmódra nevelésében, ezért kész segítséget nyújtani a dohányzásról leszokni kívánó kollégáknak. A korábban végrehajtott szűrővizsgálatokon kirajzolódott, hogy a bázison dolgozók körében hasonló a dohányosok aránya, mint a teljes magyar társadalomban. Közülük egy csoportnyi önkéntes jelezte, hogy szeretne segítséget kapni a leszokáshoz.

A Könnyen Leszokni a Dohányzásról program lényege, hogy gyógyszerek nélkül, a mentális függőséget megszüntetve egy szeminárium után azonnali és kiemelkedően magas arányú eredményt hoz. A foglalkozáson eloszlatják azokat a berögzült tévhiteket, amik minden dohányost lelki fogságban tartanak, és megszüntetik a mentális függőséget. Ezt a módszert világszerte alkalmazzák, a tapasztalatok szerint a résztvevők 90 százaléka végleg le tudja tenni a cigarettát. A szervezők bíznak a foglalkozás sikerében és újabb csoportokkal tervezik a program folytatását.