Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Rendhagyó tanóra katonazenével

Szöveg: Juhász Mariann zászlós |  2017. április 2. 17:03

Több alkalomból álló toborzó hangversenykörút rendhagyó tanóráját tartotta a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum, Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája tanulói számára a Légierő Zenekar – Szolnok.

1596029795

Molnár János százados, karmester kezdeményezésének célja, hogy a város és Jász-Nagykun-Szolnok megye középiskolái számára bemutathassák a katonakultúra egy szeletét, tájékoztatást adjanak a katonaélet előnyeiről, szépségéről.

A koncertek során – márciusban és áprilisban – meglátogatják Jász-Nagykun-Szolnok megye középiskoláit, ősszel pedig Heves és Nógrád megye tanulói is élvezhetik az előadásokat.

1596029795

Az újszerű órán Erkel Ferenc Bánk bán című operájának dallamai mellett felcsendültek könnyedebb, a fiatalok számára rendkívül élvezetes darabok is – köztük Michael Jackson, John Williams és Hans Zimmer jól ismert dallamai. Ezt követően pedig az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Toborzó és Érdekvédelmi Központ szakembere ismertette a megjelentekkel a szerződéses, illetve önkéntes műveleti tartalékos katonai jelentkezés folyamatát és feltételeit.

1596029795

Fotó: a szerző felvételei