Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Levizsgáztak a honvédaltiszt-jelöltek

Szöveg: Kapás Viktor István hadnagy | Fotó: a szerző |  2020. június 14. 8:14

Háromnapos komplex vizsgán bizonyíthatták tudásukat az MH Altiszti Akadémia végzős honvédaltiszt-jelöltjei május 28. és június 10. között. Az írásbeli vizsgát követően, általános katonai és szakmai specializációjuk szerint gyakorlatban is számot adtak ismereteikről.

1596080596

A kétéves altisztképzés végén a hallgatóknak írásban és gyakorlatban kellett bizonyítaniuk a megszerzett tudásukat. Az írásbeli vizsgát a biztonsági óvintézkedések betartása mellett tették le május 28-án. A felmérés teljesítésére három órájuk volt.

Az általános katonai kompetenciáikról június 3-án adtak számot, kezdve az alaki ismeretektől, a tereptanon át, a harcászati feladatokig. Gyakorlati készségeik mellett számot adtak vezetői képességeikről is, amik szintén befolyásolták vizsgájuk értékelését.

Végül június 10-én a két év során tanult szakmájukhoz tartozó szakismereteiket kellett bemutatniuk a vizsgáztatóknak. A végzős honvédaltiszt-jelöltek szakmai vizsgájukat az MH Altiszti Akadémián (Szentendrén és Szolnokon) valamint a Magyar Honvédség különböző alakulatainál teljesítették. Minden hallgató sikeresen vizsgázott, az évfolyam átlaga 4,77 lett.

GALÉRIA

Címkékaltiszt