Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Lövészet és menetgyakorlat

Szöveg: Varga Bernadett zászlós |  2015. április 29. 16:38

Az MH Kiképzési és Doktrinális Központ (MH KDK) szervezésében a püspökszilágyi lőtéren rendezték meg a parancsnokok és törzsek gyalogsági lövészetét és 6 kilométeres menetgyakorlatát április 22-23-án. A foglalkozást Szilágyi László alezredes, az MH KDK Kiképzési Osztályának kiemelt főtisztje nyitotta meg.

A kiképzési foglalkozáson a Honvéd Vezérkartól, a Honvédelmi Minisztérium főosztályaitól, az MH Kiképzési és Doktrinális Központtól, valamint az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandártól több mint háromszázan vettek részt. 

A foglalkozás célja az volt, hogy a valóságot megközelítő helyzetben mérjék fel és szinten tartsák a katonák jártasságát az önálló célfelderítésben, a kezelőelemek gyors meghatározásában és a pontos tüzelésben. A 6 kilométeres menetgyakorlat pedig a fizikai állóképesség fenntartása érdekében rendezték meg. 

1595992838

A foglalkozás a tűz – balesetvédelmi és biztonsági rendszabályok ismertetésével kezdődött, majd a résztvevők – a szabályzatban leírtaknak megfelelően – lőelőkészítő foglalkozáson is részt vettek.

A lövészet utáni menetgyakorlatot mindenki a meghatározott szintidőn belül teljesítette.

1595992838

Fotó: a szerző felvételei