Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ludovika Viadal – másodszor

Szöveg: Bodoróczkiné Bazsika Brigitta százados |  2014. október 7. 17:13

Második alkalommal mérték össze tudásukat, technikai felkészültségüket a küzdősportokban járatos katonák és diákok október 2-án, a Zrínyi Miklós laktanyában.

1595980250

Az MH Ludovika Zászlóalj második alkalommal szervezte meg a viadalt, melynek fővédnöke Szpisják József dandártábornok, az MH Kiképzési és Doktrinális Központ parancsnoka, védnöke pedig Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetség elnöke (HOSOSZ) volt.

A sporteseményen részt vett Rédli András főhadnagy, világ-, Európa-, és magyar bajnok párbajtőröző, valamint Kriston István főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylő zászlósa.

Többféle küzdősport képviselői találkoztak ezen, a kifejezetten katonai szabályrendszerre kialakított Viadalon. Ezt a szabályrendszert az MH Altiszti Akadémia Katonai Testnevelés és Közelharc Módszertani Részleg testnevelői, dr. Eleki Zoltán alezredes kiemelt testnevelő tiszt és a viadalon is részt vevő bírák, szakemberek dolgozták ki. Sokat enged, de a sérülések minimalizálása a fő szempont. A rendezvényen a Magyar Honvédség katonai szervezeteitől és a sportegyesületektől összesen 42-en vettek részt.

1595980250

A megnyitót követő bemutatókon Shihan Brezovai Sándor látványos töréstechnikáit, majd Molnár Zsolt ezredes, zászlóaljparancsnok közelharc bemutatóját csodálhatta meg a közönség. 

A legfiatalabb versenyzőnek járó különdíjat Dubszky Rolandnak, a szentendrei Kinizsi Honvéd SE versenyzőjének ítélték oda. A legidősebb versenyzőnek járó díjat pedig Rédei Csaba, a szolnoki Bajnokok SE versenyzője kapta. 

1595980250

A legharcosabb versenyző Kardos Péter őrmester, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár harcosa lett. A legtechnikásabb címet Kerek Csaba honvéd tisztjelölt, a Ludovikások legeredményesebb harcosa nyerte el. A Viadal Fair play díját Lázár Marcell honvéd tisztjelöltnek ítélték oda a bírók.

1595980250

Dokumentumok