Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Ma kezdődnek az érettségik a honvéd középiskolában

Szöveg: Révész Béla |  2015. május 4. 6:23

Az ország egyetlen katonai középiskolájában, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumban is megkezdődtek az érettségik május 4-én, hétfő reggel. 

Ebben a tanévben az utolsó „civil" osztályok tesznek érettségi vizsgát, a 2015/2016-os tanévben már a Honvédelmi Minisztérium fenntartásába néhány évvel ezelőtt került intézmény növendékei mérettetnek meg.

1595993108

A mostani, 70 tanulót érintő vizsga sem nélkülözi a katonai vonatkozást, hiszen a kötelező érettségi tárgyak mellett a legtöbben az informatikát és a katonai alapismereteket választották.
Berkecz Gábor, az intézmény igazgatója a honvedelem.hu érdeklődésére elmondta: a katonai alapismeretek mellett alapvetően azok döntöttek, akik tanulmányaikat már a KatonaSuli-programmal kiegészítve kezdték meg.

1595993108

Az érettségi írásbeli és szóbeli vizsgából áll, főbb témakörei: Magyarország biztonságpolitikai környezete, a Magyar Honvédség felépítése, térkép- és tereptani, általános katonai ismeretek, alaki ismeretek. A katonai alapismeretek tantárgy érettségi feladatlapját központilag állították össze, a kitöltésre 120 perc áll majd a tanulók rendelkezésére – mondta a honvéd középiskola igazgatója.

1595993109

Fotó: archív