Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Magyar ápolók napja: ünnepség a Stefánia Palotában

Szöveg: Révész Béla | Fotó: Ruzsa István |  2020. február 19. 15:17

Soha nem szabad szem elől tévesztenünk a legfontosabbat: az emberrel való törődést – hangzott el az MH Egészségügyi Központ ünnepségén, amelyet a magyar ápolók napja alkalmából rendeztek február 19-én.

1596076291

2014 óta egy országgyűlési határozat értelmében minden év február 19-én, az első magyar országos főápolónő, Kossuth Zsuzsanna születési évfordulóján ünneplik a magyar ápolók napját. Az MH Egészségügyi Központ (MH EK) a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban tartotta rendezvényét az ápolók tiszteletére.

Deli Mária alezredes, az MH Egészségügyi Központ ápolási igazgatója köszöntőjében felidézte Kossuth Zsuzsanna életét és egészségügyi reformtörekvéseit. Mint mondta, az első országos főápolónő hazaszeretete, kiemelkedő egyénisége és munkája a mai napig meghatározó példát mutat. „Kossuth Zsuzsanna olyan örökséget hagyott ránk, amelyhez méltónak kell lennünk. Ez a csapat kész folytatni a nagy elődök által megkezdett munkát, s kész helyt állni az új kihívások közepette is. Minden ápolónak és szakdolgozónak lépést kell tartania a fejlődéssel, és soha nem szabad szem elől tévesztenünk a legfontosabbat: az emberrel való törődést" – fogalmazott Deli alezredes.

A rendezvényen Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára a miniszteri, dr. Kun Szabó István vezérőrnagy az MH EK parancsnoki elismeréseit adta át a magyar ápolók napja által kitüntetetteknek.

GALÉRIA