Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Konferencia a tartalék erőkről

Szöveg: Vanyur Tibor ezredes | Fotó: NATO ACT |  2020. február 19. 12:05

Február 3-6. között, Norfolkban tartotta téli konferenciáját a NATO Nemzeti Tartalék Erők Tanácsa.

1596076290

A rendezvényt a lengyel elnökség a NATO Transzformációs Parancsnokságával (Allied Command Transformation, NATO ACT, Norfolk, Virginia) közösen szervezte. A magyar delegáció Zsiga Tamás dandártábornok vezetésével vett részt a közel három napos plenáris ülésen, amelyet P. M. Bennett altengernagy, a stratégiai parancsnokság törzsfőnöke nyitott meg. A magyar delegációhoz csatlakozott Kovács Ferenc ezredes, az Oberammergauban lévő NATO Iskola egyik vezetője, aki személyes meghívást kapott a szervezőktől.

A rendezvény kiemelt hangsúllyal foglalkozott a tartalék erők és a tartalékosok cyber feladatokba történő bevonása lehetőségeinek vizsgálatával. Komoly érdeklődést keltett a német delegáció által bemutatott új Tartalékos Stratégia, amelyet az elmúlt év végén hagyott jóvá Németország védelmi minisztere és 2031-ig tartalmaz koncepciót a tartalék erők fejlesztésére.

Kovács Ferenc ezredes előadásában ismertette a NATO Tartalék Erők Tanácsa által menedzselt két tanfolyam elmúlt években elért eredményeit és a további fejlesztés lehetséges irányait. Feladatkörében elvégzett sikeres munkájáért a Tanács elnöke elismerésben részesítette a magyar főtisztet, aki hamarosan befejezi a tartalék erők szempontjából kiemelkedően fontos munkáját Oberammergauban.

1596076290
CímkékNATO