Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Makettek közt a rakétaezred katonái

Szöveg: Cseszreginé Csekei Judit százados |  2017. április 25. 9:17

Nagy sikere volt a makettezők és az érdeklődők körében az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred haditechnikai eszközeinek és bemutatóstandjának április 22-én, szombaton Mosonmagyaróváron, Európa egyik legnagyobb és legrangosabb makettezőfesztiválján.

1596030957

A Mosonmagyaróvári Makettező Klub és Egyesület szervezésében évente megrendezik a Nemzetközi Makett Kiállítást és Versenyt, ami az elmúlt húsz év során Európa egyik kiemelkedő eseményévé nőtte ki magát.

A szervezők felkérésének szívesen tett eleget az alakulat, a győri egyenruhások néhány rendszeresített haditechnikai eszközzel, valamint katonai bemutatóponttal vettek részt a programon. A mosonmagyaróvári UFM Aréna parkolójában ATLAS légvédelmi rakéta indítóállvány, katonai mentő, MAN-HX vontató és RÁBA H14 gépjárművek várták a nap során az érdeklődőket. Eközben a sportcsarnokban statikus bemutatókat láthattak a vendégek. 

1596030957

Ahogy az általában lenni szokott, ezúttal is a hatástalanított fegyverek kézbevétele volt a legnépszerűbb a hazai és külföldi érdeklődők körében. 

1596030957

A rendezvényre kilátogatott az alakulat parancsnoka, Könczöl Ferenc ezredes is, aki egyúttal elismerést is átadott három, a makettezőtársadalomban jól ismert, az alakulattal évek óta  kapcsolatban álló személynek. A parancsnok a honvédelem népszerűsítése és az alakulat érdekében végzett tevékenysége elismeréséül Alexovics László, Juhász Gábor és Kovács Sándor munkáját köszönte meg.

1596030958

Érdekesség, hogy a rendezvényen induló versenyzők, illetve a zsűri tagjai között is volt egy-egy arrabonás katona. A kiállítás vasárnapi zárórendezvényén Bozsóki Attila alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese adott át díjat.

A XXI. Nemzetközi Makett Kiállítás és Verseny kétnapos rendezvényére 42 ország kiállítója több mint 1800 makettel nevezett, megdöntve ezzel minden korábbi rekordot.

1596030958

Fotó: a szerző felvételei