Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Már akadálypályájuk is van a KatonaSulisoknak

Szöveg: Kovács Dániel |  2012. december 20. 22:01

Fontos az egész életen át történő tanulás, mert ez minden esetben megtérül – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes Székesfehérváron december 20-án, csütörtökön.

A Honvéd Vezérkar főnök az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium újonnan elkészült akadálypályájának ünnepélyes avatásán hangsúlyozta: szükség van erre a pályára, ahogy a KatonaSuli-programra is, hiszen ez mentálisan, és fizikálisan is segíti a gyerekek egészséges fejlődését, hozzájárul készségeik fejlesztéséhez.

1595946666

„Ép testben ép lélek" – idézte Széchenyi István híres szavait Benkő Tibor vezérezredes, méltatva a programban résztvevő pedagógusok, nevelőtisztek munkáját is, és kiemelve, hogy „a diákokat, a hallgatókat mindig olyan nevelőgárda, mindig olyan tanári testület fogadja, aki a megfelelő irányba, helyes útra tereli őket."

„Kívánom önöknek, hogy amikor az életben találják magukat szembe nehézségekkel, kihívásokkal, akkor mindig legyen ott a gondolataikban, hogy igen, én ezzel megbirkózom, igen, én ezt az akadályt leküzdöm!" – fogalmazott a Honvéd Vezérkar főnök.

1595946667

A székesfehérvári önkormányzat nevében Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke kiemelte: az akadálypálya létrejötte példaértékű összefogás eredménye. Részt vett benne a Magyar Honvédség, a rendőrség, a Katasztrófavédelmi Hivatal, az iskola és annak alapítványa, Székesfehérvár önkormányzata, valamint több cég és civil szervezet is.

A MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred – amely a szakmai segítséget nyújtotta a pálya építése során – régóta jó kapcsolatot ápol az iskolával. 2007 óta tartanak közös programokat.

1595946667

Székesfehérvár katonaváros, így a honvédelmi nevelés is nagyobb hangsúlyt kap, gyökerei jóval a KatonaSuli-program indulása előtti időkbe vezetnek vissza. Évek óta járnak a diákok katonai bemutatókra, menetgyakorlatokra, de vettek már részt állománygyűlésen, sorakozón is. Idén, a szeptember 17-én tartott fegyvernemi napon 1200 érdeklődő érkezett a laktanyába, hogy részese legyen az ezred látványos bemutatójának.

„A gyerekek lelkesek, érdeklődők, a szülők örülnek, támogatják az ilyen programokat" – mondta el a honvedelem.hu kérdésére válaszolva Nagy Lajos mérnök alezredes, az ezred törzsfőnöke.

1595946667

Fotó: A szerző felvételei