Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Más alárendeltségben folytatják a munkát

Szöveg: Szilvási László százados |  2015. április 22. 11:23

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendeltségéből az MH Logisztikai Központ szakmai irányítása alá került át az MH Légijármű Javítóüzem. Az erről szóló dokumentumot április 17-én, pénteken írták alá a kecskeméti alakulatnál. 

Az alakulat alárendeltségének változásáról szóló jegyzőkönyvet az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának képviseletében Schmidt Zoltán ezredes, az MH ÖHP logisztikai erők főnöke, illetve Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka látta el kézjegyével.

1595991677

Schmidt ezredes megköszönte a kecskeméti alakulat parancsnokának és teljes személyi állományának azt a munkát, amit az elmúlt években végeztek. Bozóki János ezredes, az MH Légijármű Javítóüzem parancsnoka pedig az ÖHP eddigi támogatásáért és az együttműködésért mondott köszönetet. „Célunk, hogy a kialakult kölcsönös bizalom és az együttműködés a jövőben is fennmaradjon. Az elmúlt nyolc évben tudásunk legjavát adtuk, és ígérjük, hogy a jövőben is a tőlünk telhető legjobbat és legtöbbet tesszük" – mondta.

„A légijármű javítóüzem feladatrendszere nem változik a jövőben, más feladata nem lesz, csak sokkal több"- fogalmazott az állománygyűlésen Baráth István dandártábornok.

1595991678

Az alakulat önálló állománytáblával rendelkező ezred jogállású szervezet, amelynek fő feladata a Magyar Honvédség légijárműveinek és tartozékainak, valamint a haditechnikai eszközeinek a csapatok lehetőségeit meghaladó mértékű javítása, karbantartása konstrukciós változtatása békében és minősített időszakban, akár hadműveleti területen is. A Magyar Honvédség egyetlen olyan alakulata, amely a megfelelő jogosultságokkal és képességekkel rendelkezik a repülőtechnikai eszközökön történő közép szintű időszakos ellenőrzések, karbantartások illetve modernizációs feladatok elvégzésére.

Fotó: Almási Balázs

Címkéklogisztika