Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Még jobban oda kell figyelnünk egymásra”

Szöveg: dr. Markovics Zita főhadnagy |  2017. március 1. 19:14

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred (MH 1. HTHE) évértékelő és feladatszabó értekezletét február végén rendezték meg a budapesti Irinyi János laktanyában.

Csurgó Attila ezredes, az alakulat parancsnoka értékelőjében a legfontosabbnak azt tartotta, hogy az ezred a migrációs válsághelyzet következtében kialakult feladatok mellett maradéktalanul ellátta közszolgálati, azaz tűzszerészeti mentesítési feladatait.

1596028285

A parancsnok beszédében kiemelte: a Hortobágyi Nemzeti Park területén, 2015 januárjában kezdődő, az utóbbi évek legnagyobb lőszer-mentesítési és tájrehabilitációs munkálatai során bekövetkezett tragédia hosszú hónapokon át rányomta bélyegét a mindennapi tevékenységekre. Amint azt elmondta, a négy kiváló tűzszerész katona elvesztése az alakulat minden dolgozóját megviselte, így 2017 a talpra állás éve lesz.

„Még jobban oda kell figyelnünk egymásra, még inkább törekednünk kell a biztonságos munkavégzésre, még nagyobb figyelmet kell fordítanunk arra, hogy a tűzszerész és hadihajós szakmával minél több fiatal ismerkedjen meg, a honvédség iránt elkötelezettek számát tovább kell növelnünk" – fogalmazott az ezredparancsnok. 

Csurgó Attila ezredes köszönetet mondott a katonák és civil alkalmazottak erőn felüli, kitartó és áldozatkész munkájáért, egyúttal meghatározta a 2017-ben elvárt feladatokat, elérendő célokat.

1596028285

Az MH 1. HTHE évértékelő-feladatszabó értekezletén az MH Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) megbízott szárazföldi haderőnem főnökének képviseletében részt vett Topor István ezredes és Bíró István alezredes.
Topor István ezredes a rendezvény végén tolmácsolta Huszár János vezérőrnagy, az MH ÖHP parancsnokának gondolatait a tavalyi év értékelése és a 2017-es esztendő feladatai kapcsán.

Fotó: Besenyei István százados