Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Még zajlik a független szakértői vizsgálat a tűzszerészbalesetről

Szöveg: Honvédelmi Minisztérium |  2016. augusztus 16. 15:15

A Magyar Honvédség határozottan visszautasítja a sajtóban megjelent állításokat, amelyek a Honvédelmi Minisztérium által kiadott adatokat félremagyarázva vonnak le következtetéseket a hortobágyi tűzszerészbaleset okairól.

A tragikus tűzszerészbaleset okainak feltárására indított független szakértői vizsgálat nem zárult le, az jelenleg is zajlik, annak eredményeit a minisztérium, a Magyar Honvédség a közvéleményhez hasonlóan várja.

A honvédelmi tárca – országgyűlési képviselői kérdésre – kiadott írásbeli válasza semmilyen összefüggésben sincs a tűzszerészbaleset okaival. Az abban megadott túlóra adatok az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred teljes állományára vonatkoznak, – amelybe beleértendők a hadihajós katonák, az adminisztratív dolgozók, gép- és harcjárművezetők, logisztikusok stb. – és nemcsak a tűzszerész katonák által teljesített túlórákra. Aki tehát a parlamenti válasz és a tűzszerészbaleset között közvetlen összefüggést sejtetett, az felelőtlen vagy szándékosan hamisítja meg a tényeket.

A Magyar Honvédség és Honvédelmi Minisztérium minden segítséget igyekszik megadni a balesetben elhunyt tűzszerészek családjainak, akik szintén várják a szakértői vizsgálat eredményét.