Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megemlékezés Székesfehérváron

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy | Fotó: a szerző |  2019. október 31. 15:25

A halottak napja alkalmából koszorúval és mécsessel emlékezett halottaira a székesfehérvári MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred október 29-én. Az alakulat katonái Székesfehérváron, a Palotai úti Hosszútemetőben, valamint a Béla úti köztemetőben tisztelegtek a hősi halottak, és az egykor a katonai szervezetnél szolgálatot teljesítők sírjánál.

1596071215

Kegyelettel emlékeztek Say Viktor cs. kir. altábornagyra, aki 1848-as szabadságharcos volt és Pour Gyula cs. kir. honvéd századosra, aki a székesfehérvári 17-es Magyar Királyi Honvéd Gyalogezred zászlóaljparancsnokaként szolgált. A katonák koszorút helyeztek el a 2004-ben elhunyt Hámori Zoltán alezredes, az ezred jogelőd szervezete, az MH. 5. Alba Regia Vezetésbiztosító Zászlóalj parancsnokának sírjánál, továbbá azon bajtársak nyughelyénél is, akik nem is olyan régen még köztük szolgáltak.

A Székesfehérvárhoz kötődő hősi halottakra és az egykori bajtársakra való megemlékezés mellett az alakulat katonái évről évre több hivatalos halottak napi rendezvényen is részt vesznek. Székesfehérvár Megyei Jogú Város önkormányzatának vezetői, és a helyőrség katonai szervezeteinek képviselői idén is megkoszorúzzák az első- és második világháborús emlékműveket, és a hősi halottak sírjait.

1596071216