Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megkezdődött a küldöttválasztás

Szöveg: honvedelem.hu |  2013. április 24. 17:58

A Honvéd Közszolgálati Önkéntes Nyugdíjpénztárnál megkezdődött a küldöttválasztási sorozat. A küldöttek képviselik a tagságot a közgyűléseken, ahol együtt döntenek a pénztárat érintő legfontosabb kérdésekről.

A vonatkozó törvény szerint ötévente meg kell újítani a küldötti rendszert. Ennek keretében a következő hat hétben minden választási körzetben – azaz egyenként a megyékben, a titkosszolgálatoknál és a fővárosban – megrendezik a küldöttválasztó gyűléseket.

1595953013

Minden pénztári tag az állandó lakóhelye – valamint speciálisan a titkosszolgálati jogviszonya – alapján egy-egy választókerületbe tartozik, ahol választhat, illetve választható. Erről a pénztártagok már meg is kapták az értesítést. Egy kerület minden megkezdett kétezer fő taglétszám után választ egy küldöttet és két pótküldöttet. A küldött a legtöbb szavazatot elért jelölt lesz, aki rögtön meg is kapja a megbízólevelét.
Az első rendezvényt a napokban Szentendrén tartották, ahol Póda Jenő ügyvezető igazgató át is adta a megbízólevelet az újonnan megválasztott pénztári küldöttnek, Romhányiné Illyés Andrea századosnak.