Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Megszerezték a szükséges tudást

Szöveg: Takács Vivien |  2019. május 12. 13:11

Összesen huszonegy katona és honvédelmi alkalmazott végezte el sikeresen a katonai igazgatási szaktanfolyamot. A képzés elvégzését igazoló dokumentumot Takács Tamás ezredes, a Magyar Honvédség Parancsnoksága személyzeti csoportfőnök-helyettese adta át május 10-én, pénteken a Honvédelmi Minisztérium Schweidel utcai objektumában.

1599202468
Az ezredes érdeklődésünkre elmondta: az ötnapos katonai igazgatási szaktanfolyamot azoknak szervezték, akik a katonai igazgatásban, illetve az ehhez kapcsolódó – személyügyi, logisztikai, hadműveleti – területeken dolgoznak. „Az egyhetes képzés után a résztvevők megszerezték azokat az elméleti és gyakorlati alapismereteket, amelyek a munkájuk elvégzéséhez szükségesek. Ennek során külön kitértek a különböző számítástechnikai programokra, adatbázisokra, amelyek a speciális feladatkörhöz kapcsolódnak" – hangsúlyozta. Takács Tamás ezredes hozzátette: a mostani tanfolyamon tizenkilenc fő katonai igazgatási, két fő pedig személyügyi beosztásban van.

1599202468
A tanfolyamot évente kétszer – ősszel és tavasszal – tartják. A mostani – tizenegyedik – képzésre a hallgatók hét különböző katonai szervezettől érkeztek.

1599202469
A zárónapon – a sikeres írásbeli vizsga után – a Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség oklevéllel jutalmazta a hallgatókat. Az elismeréseket Takács Tamás ezredes és Vanyur Tibor ezredes, az MHP SZCSF katonai igazgatási és toborzó főnöke nyújtotta át a képzésben részt vettek számára.

1599202469
Fotó: Rácz Tünde