Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mentorfelkészítést tartott az MH CKELMK

Szöveg: Zsigmond Réka |  2015. november 18. 16:15

Két alkalommal is egyhetes missziós mentorfelkészítést tartott az MH Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ szakállománya a NATO Resolute Support Mission egyéni beosztásaiba készülő és a Légi Tanácsadó csoport katonáinak az elmúlt időszakban.

1596004227

A NATO Resolute Support Mission (Eltökélt Támogatás) 2015 elején váltotta fel az ISAF (Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő) misszió erőit, azzal a céllal, hogy a 350 ezer fős létszámot elérő afgán biztonsági erők munkáját segítsék, mentorálják. Mivel a kiutazó katonák tanácsadói beosztásokba mennek, így a mindennapjaik fontos része lesz a mentoráltakkal történő kapcsolattartás. Ezért a felkészítési anyagok összeállításánál fontos szempont volt, hogy olyan előadásokat hallgassanak meg a kiutazók, amelyek nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is erősítik készségeiket. Ennek sikerét a tapasztalatfeldolgozás is nagymértékben előrelendíti, ezért a központ állományából azok tartottak előadásokat, akik a közelmúltban tértek haza a műveleti területről.

1596004227

Az angol nyelven folyó tárgyalástechnikai és tolmácskezelési foglalkozásokat afgán származású előadók, tolmácsok bevonásával tették még életszerűbbé.

A szituációs gyakorlatok során valósághű eseteket modelleztek, melyek során a felmerülő kérdésekre azonnali megoldással szolgáltak a foglalkozásvezetők.

A felkészítéseket Szilágyi Csaba ezredes, a Központ parancsnoka nyitotta meg.

1596004227

Fotó: A szerző felvételei