Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Mesés” katonazenekari koncert a Balatonon

Szöveg: Singer Éva hadnagy |  2017. július 2. 15:00

Mese és slágerzenés koncerttel kápráztatta el a közönséget a napokban a Kaposvár Helyőrségi Zenekar Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban. A gyermekek feladata a mesezenék felismerése volt, a felnőtteknek pedig a ’70-es, ’80-as évek disco slágereit kellett beazonosítaniuk.

1596035430

A zenekar karmestere, Major András őrnagy rendszeresen bevonja a nézőket is a katonazenekari koncertekbe. Nem volt ez másként a mostani balatoni előadáson sem. Először a gyermekek kaptak feladatot: ki kellett találniuk, milyen mesezenéket játszott a zenekar. Kiderült, Süsüt és Vízipókot még a mai gyermekek is ismerik, hiszen a megfejtésre sokan jelentkeztek. A több mint harminc éve bemutatott Macskafogó érzelmes betétdala, mellyel Lusta Dick is elkápráztatta közönségét, szintén ismerősen csengett még a fiatalok körében is. A filmzenéknél maradva megidézték a Csillagok háborújából a mestert és padavanját, és színre lépett a rózsaszín párduc is.

1596035430

A felnőttek feladata a ’70-es, ’80-as évek disco slágereinek felismerése volt, majd a 90-es évek elején kikötve a zenészek megmutatták, hogyan lehet techno zenét játszani katonazenekari módra. A fergeteges hangulatú koncertet több mint kétszázötven vendég tapsolta meg a Honvéd Üdülőben.

1596035430

Fotó: a szerző felvételei