Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

MH LVIK: eredményes munka, bármilyen időszakban

Szöveg: Kálmánfi Gábor |  2014. szeptember 24. 12:04

A légtérellenőrzők napján, szeptember 23-án ünnepelte fegyvernemi napját a haderő legfiatalabb alakulata, az MH Légi Vezetési és Irányítási Központ (MH LVIK). Szücs József ezredes, a központ parancsnoka beszédében úgy fogalmazott: a légtér-ellenőrzési rendszer akkor működik jól, ha bármilyen időszakban megfelelő eredményességgel tölti be funkcióját.

Szücs József ezredes elmondta: minden katonai művelet eredményessége, hatékonysága szempontjából kiemelt jelentősége van az erőfeszítések megfelelő időben és helyen történő összpontosításának; különösen igaz ez a légierő tevékenysége esetében, amelyet a gyors lefolyás és a nagy térbeli kiterjedés jellemez.

„A légi vezetési, irányítási képesség teszi lehetővé a légierő szervezetei, erőforrásai alkalmazásának befolyásolását az elérendő célkitűzések teljesítése érdekében" – húzta alá a parancsnok.

1595979381

Hallhattuk azt is: a légtérellenőrzés a békeidőszakban ugyanúgy műveleteket hajt végre, mint válságkezelés vagy éppen háborús események kapcsán. Ebből adódóan a vezetési kihívások hasonlósága teszi lehetővé a legnagyobb átfedést a békeidőszaki, illetve a különleges jogrend között.

„A vezetési rendszer akkor tölti be szerepét, ha bármely időszakban megfelelő eredményességgel, hatékonysággal és gazdasásossággal tölti be funkcióját" – hangsúlyozta Szücs József ezredes.

Az elismerések átadását követően az MH LVIK szakmai konferenciával ünnepelte fegyvernemi napját.

Fotók: Szabó Péter Dániel és archív