Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

légvédelem

Győr_Kaszab_vzls (nyitó)

Győrbe látogatott a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa

2021. december 7. 18:02

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél tett látogatást és az alakulat feladatrendszerével ismerkedett meg Kaszab Zoltán főtörzszászlós, a Magyar Honvédség vezénylőzászlósa december 7-én Győrben.

20211204-gyor  (11)

A skarlátpiros paroli és barett kötelez!

2021. december 4. 12:01

Szent Borbála a légvédelmi tüzérek védőszentje. A fegyvernemi nap alkalmából Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél december 3-án megtartott rendezvényen nem maradhatott el a hagyományos tüzéravatás sem, amit légvédelmi löveggel leadott díszlövések tettek emlékezetessé.

Nateval_kapott (1)

Sikeresen teljesítették a harcászati képességellenőrzést a győri katonák

2021. november 5. 11:40

A Magyar Honvédség NATO részére felajánlott közepes lövészdandárának Mistral légvédelmi rakéta alegysége sikeresen teljesítette az értékeléssel és minősítéssel járó nemzeti harcászati képességellenőrzést (NATEVAL). Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái október 25-29. között a dóci-sándorfalvi gyakorlótéren adtak számot szakmai tudásukról.

győr_harcászat (3)

Nemzeti harcászati képességellenőrzésre készülnek a győri katonák

2021. szeptember 27. 7:27

A Magyar Honvédség NATO részére felajánlott közepes lövészdandárának Mistral légvédelmi rakétaütege az október végén esedékes nemzeti harcászati képesség-ellenőrzésre (NATEVAL) készül. A felmérés sikeres teljesítése érdekében az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái valós repüléssel egybekötött célkövetési gyakorláson növelték szakmai jártasságukat szeptember 20-24. között, Győrben.

nyugállományú_tali (3)

A hivatás összeköt

2021. szeptember 5. 11:29

Immár tizenhetedik alkalommal rendezte meg az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Nyugállományú Légvédelmi Tisztek és Altisztek Országos Találkozóját szeptember 3-án, pénteken.

pk_látogatás_győr (1)

Csapatlátogatásra érkezett a győri ezredhez a Magyar Honvédség parancsnoka

2021. szeptember 1. 14:13

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez érkezett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője.

Acélkocka_Arrabona (26)

A légvédelmi rakétaezreddel ismerkedtek az „Acélkockák”

2021. augusztus 30. 7:19

Közel százharminc leendőbeli őrmester látogatott el augusztus 24 – 26. között az MH Altiszti Akadémiáról a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez.

NASAMS_kapott (1)

A NASAMS légvédelmi rakétarendszerrel ismerkednek a katonák

2021. augusztus 25. 10:53

Rendszerismertető tanfolyamot tartanak augusztus 23-27. között Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, hiszen a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében a Magyar Honvédség hamarosan beszerzi a Nemzeti Fejlett Föld-Levegő Rakétarendszert (NASAMS - National Advanced Surface-to-Air Missile System).

SAMOC_kapott (7)

Haderőfejlesztés: Légvédelmi Rakéta Műveleti Központ Győrben

2021. augusztus 13. 15:02

Megérkezett az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett Légvédelmi Rakéta Műveleti Központ telepített változata, melynek helyszíni átvételi eljárása (Site Acceptance Test – SAT) augusztus 9. és 13. között zajlott a győri laktanyában.

Acélkocka_Győr (24)

Sikeres záróvizsgát tettek a győri „Acélkockák”

2021. július 14. 10:56

Végéhez ért a Magyar Honvédség Acélkocka Altisztképző Rendszerének légvédelmi rakéta- és tüzér altiszti szakmai tanfolyama Győrben. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bázisán zajló képzés résztvevői a július 5-7. közötti vizsgaidőszak során írásban, szóban és gyakorlatban is számot adtak arról a szakmai tudásról, amit az ezrednél szolgáló tapasztalt tisztektől és altisztektől sajátítottak el az elmúlt öt hónap során.