Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

légvédelem

győr_harcászat (3)

Nemzeti harcászati képességellenőrzésre készülnek a győri katonák

2021. szeptember 27. 7:27

A Magyar Honvédség NATO részére felajánlott közepes lövészdandárának Mistral légvédelmi rakétaütege az október végén esedékes nemzeti harcászati képesség-ellenőrzésre (NATEVAL) készül. A felmérés sikeres teljesítése érdekében az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái valós repüléssel egybekötött célkövetési gyakorláson növelték szakmai jártasságukat szeptember 20-24. között, Győrben.

nyugállományú_tali (3)

A hivatás összeköt

2021. szeptember 5. 11:29

Immár tizenhetedik alkalommal rendezte meg az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred a Nyugállományú Légvédelmi Tisztek és Altisztek Országos Találkozóját szeptember 3-án, pénteken.

pk_látogatás_győr (1)

Csapatlátogatásra érkezett a győri ezredhez a Magyar Honvédség parancsnoka

2021. szeptember 1. 14:13

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez érkezett dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, valamint Kilián Nándor vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Parancsnoksága légierő haderőnemi szemlélője.

Acélkocka_Arrabona (26)

A légvédelmi rakétaezreddel ismerkedtek az „Acélkockák”

2021. augusztus 30. 7:19

Közel százharminc leendőbeli őrmester látogatott el augusztus 24 – 26. között az MH Altiszti Akadémiáról a győri MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez.

NASAMS_kapott (1)

A NASAMS légvédelmi rakétarendszerrel ismerkednek a katonák

2021. augusztus 25. 10:53

Rendszerismertető tanfolyamot tartanak augusztus 23-27. között Győrben, az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél, hiszen a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében a Magyar Honvédség hamarosan beszerzi a Nemzeti Fejlett Föld-Levegő Rakétarendszert (NASAMS - National Advanced Surface-to-Air Missile System).

SAMOC_kapott (7)

Haderőfejlesztés: Légvédelmi Rakéta Műveleti Központ Győrben

2021. augusztus 13. 15:02

Megérkezett az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében beszerzett Légvédelmi Rakéta Műveleti Központ telepített változata, melynek helyszíni átvételi eljárása (Site Acceptance Test – SAT) augusztus 9. és 13. között zajlott a győri laktanyában.

Acélkocka_Győr (24)

Sikeres záróvizsgát tettek a győri „Acélkockák”

2021. július 14. 10:56

Végéhez ért a Magyar Honvédség Acélkocka Altisztképző Rendszerének légvédelmi rakéta- és tüzér altiszti szakmai tanfolyama Győrben. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bázisán zajló képzés résztvevői a július 5-7. közötti vizsgaidőszak során írásban, szóban és gyakorlatban is számot adtak arról a szakmai tudásról, amit az ezrednél szolgáló tapasztalt tisztektől és altisztektől sajátítottak el az elmúlt öt hónap során.

Győr_acélkocka (2)

Célkövetési gyakorlaton a győri „Acélkockák”

2021. június 28. 9:56

Gyakorlati fázisához érkezett a Magyar Honvédség Acélkocka Altisztképző Rendszerének légvédelmi rakéta- és tüzér altiszti szakmai tanfolyama Győrben. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred bázisán zajló altisztképzés résztvevői valós repüléssel egybekötött célkövetési gyakorláson vettek részt a napokban.

Bajtársi_egyesület-közgyűlés (2)

Húsz éves a Tiszta Égbolt Bajtársi Egyesület

2021. június 16. 19:54

„A mi hivatásunk egyedülálló, hiszen katonai eskünk egy életre szól” – hangsúlyozta Szabó István, a Honvédelmi Minisztérium honvédelmi államtitkára a Tiszta Égbolt Bajtársi Egyesület közgyűlésén elmondott ünnepi beszédében. A magyar légtér nyugállományú védelmezői június 16-án, szerdán találkoztak a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban, egyesületük alapításának 20. évfordulója alkalmából.

Konczol ezds 02

2025-ben várható az „őrségváltás” Győrben

2021. június 4. 8:06

A tavaly novemberben aláírt szerződés szerint 2023-ban a világ egyik legjobb légvédelmi rakétarendszere, a norvég Kongsberg és az amerikai Raytheon cégek által fejlesztett, földi telepítésű NASAMS (National Advanced Surface-to-Air Missile System) fegyverrendszer érkezik az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredhez. Hogyan készülnek a „csúcstechnika” fogadására Győrben és milyen fejlesztések nélkülözhetetlenek az első eszközök megérkezéséig? Egyebek mellett erről beszélgettünk Könczöl Ferenc ezredessel, az alakulat parancsnokával.