Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Fegyvernemi napjukat ünnepelték a győri katonák

Szöveg: Csekei Judit százados | Fotó: Csipes Mihály főtörzsőrmester |  2023. december 6. 10:37

Meghívott vendégek jelenlétében emlékeztek védőszentjükre, Szent Borbálára a győri katonák december 4-én, a Pálffy Miklós laktanya alakulóterén.

_44A5201_nyitó

A légvédelmi rakétások napját ünneplő MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred 2023-ban új névvel, és az élén új parancsnokkal, de a megszokott elhivatottsággal, bajtársiasággal és hagyománytisztelettel egy rendkívül dolgos, szakmai kihívásokban, és nem várt feladatokban egyaránt bővelkedő évet tudhat maga mögött.

A rendezvényen a honvédelmi miniszter és a Honvéd Vezérkar főnöke közös köszöntő levelének ismertetését és Könczöl Ferenc ezredes, az MH Légierő Parancsnokság megbízott törzsfőnökének ünnepi beszédét követően az elmúlt években végzett fiatal tisztek és altisztek tettek esküt, fogadván, hogy a légvédelmi rakéta fegyvernemhez és Szent Borbála szellemiségéhez mindenkor hűek lesznek. A tüzéravatás méltóságát a Magyar Tüzéregyesület által biztosított, egy hazai gyártású, a második világháborúban használt, 85 milliméteres légvédelmi löveggel leadott díszlövések is emelték.

Az ünnepi esemény Matyi Tibor Mihály ezredes, parancsnok beszédével és köszönő szavaival, majd elismerések átadásával folytatódott, végül dr. Író Sándor őrnagy, az ezred tábori lelkésze mondott áldást.