Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Mil to Mil program Szolnokon

Szöveg: Nagy László törzszászlós |  2015. május 10. 17:01

Az MH Béketámogató Kiképző Központ adott helyet annak a kétnapos rendezvénynek, amelynek keretében amerikai altisztek osztották meg tapasztalataikat az MH Összhaderőnemi Parancsnokság alárendeltségében lévő alakulatok törzseiben szolgáló magyar altisztekkel.

1595993445

Altiszti fejlesztő foglalkozást tartottak május 5-6-án az Amerikai Szárazföldi Haderőnem Európában állomásozó csapatainak parancsnokságáról érkezett négyfős mobil-kiképző csoport vezetésével az úgynevezett Mil to Mil (Military to Military) program keretében került. A foglalkozásokon az MH ÖHP alárendelt alakulatainak törzseiben szolgáló több mint húsz altiszt vett részt. A kétnapos kiképzés során szó esett a törzs-altisztek szerepéről, feladatrendszeréről és funkcióiról, majd ezt követően a különböző szintű harcvezető központok rendeltetése, berendezése és működtetése, illetve a különböző típusú törzsgyakorlások ismertetése következett.

A legnagyobb hangsúlyt a katonai döntéshozatali folyamat kapta: a résztvevők átismételhették a már korábban megtanult és alkalmazott lépéseket, illetve megtapasztalhatták, hogy miként tudnak szerves részévé válni ennek a tevékenységnek.

1595993445

Fotó: a szerző felvételei

Címkékaltiszt