Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minden kategóriában dobogón álltak a bocskais lövészek

Szöveg: honvedelem.hu / bocskaidandar.hu |  2016. november 20. 19:18

Jól sikerült a verseny az MH 5. Bocskai István Lövészdandár csapatának (Fenyves József százados, Szabó Imre hadnagy, Kiss-Varga Gábor főtörzsőrmester) a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) Hajdú-Bihar Megyei Szervezete által megrendezett országos nyílt kispuska- és sportpisztoly- lőversenyén a Debrecen-Apafai lőtéren.

A zord időjárás ellenére az ország különböző pontjairól 66 versenyző érkezett az eseményre. A verseny színvonalát emelte a nagyszerű szervezés, a Bocskai-dandár „főszakácsa" által főzött ízletes ebéd, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Szervezet hagyományőrző csoportjának fegyverzettechnikai- és felszerelés bemutatója. A verseny megnyitója sem volt szokványos, Görömbei Lajos tartalékos ezredes szavai után Szikra István mutatta be a fekete füstű lőpor használatát, majd a verseny nyitásaként a korhű puskából leadta a kezdőlövést.

A versenyen kispuskával 50 méterre, a sportpisztollyal 10 méterre kellett lövést leadni. A 10-10 értékelt lövés után fegyverenként 100 köregység volt elérhető. Azoknak a versenyzőknek, akik végeztek a lövészettel, lehetőségük volt a Hajdú Bihar Megyei Szervezet airsoft tagozata által kiállított fegyvereket (pisztolyok, karabélyok, sörétes fegyverek) kipróbálni. Akinek ez elnyerte a tetszését, további érdekességként kipróbálhatta magát a tagozat által berendezett Steel Challenge pályán is.

A versenyt és az ebédet követően hat kategóriában hirdettek eredményt, amelynek zárásaként a Bocskai-dandár csapata az összesített verseny csapat első helyezés megszerzésével egy évre hazavihette a vándorkupát. Mindemellett Fenyves József százados puska egyéni kategóriában első, míg pisztoly egyéni kategóriában második helyen végezett, Kiss-Varga Gábor főtörzsőrmester a puska egyéni második és a pisztoly egyéni harmadik helyét szerezte meg. Ezzel a bocskaisok a puska és pisztoly összetett egyéni első és második helyét is magukénak tudhatták. Gratulálunk a kiváló eredményekhez!

1596023439