Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Minősítő vizsgáztatásra készül a székesfehérvári ezred

Szöveg: Kleinné Nagy Andrea százados |  2014. április 9. 11:43

A 2014-ben bevezetendő minősítő vizsgáztatásról tartott előadást Takács Tamás ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Intézet Katonai Vizsgaközpontjának parancsnoka április 4-én Székesfehérváron a két helyi alakulat, az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonáinak.

Takács ezredes bevezetőjében elmondta: „az új minősítő rendszerben minden egyes katona saját sorsát saját kezében tartja, úgymond mindenkinek az a saját zsebében van."

1595970036

Takács Tamás ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Intézet Katonai Vizsgaközpontjának parancsnoka

Az előadás során ismertette az előmenetel feltételeit, majd bemutatta a Katonai Vizsgaközpont feladatait, az ILIAS rendszert, valamint a vizsgáztatásra készített honlapot. Utóbbin keresztül zajlik a vizsgáztatás a kijelölt központokban.

Elhangzott: 2014-ben több mint 6500 főnek kell általános vagy speciális vizsgát tennie, ami nem kis leterheltséget jelent a központ számára. Ehhez már most rendelkezésre állnak a kijelölt vizsgaidőpontok.

1595970036

2014-ben több mint 6500 főnek kell általános vagy speciális vizsgát tennie

A vizsgaközpont parancsnoka részletesen bemutatta a honlap kezelőfelületét, a regisztráció menetét, a teszt-vizsgalehetőségeket, a rendelkezésre álló szakanyagok gyűjteményét. A felkészülési tananyag mintegy 1800 oldalt jelent, amelyre legalább két hónap felkészülési időt javasolt.

Az állománygyűlés végén Benda László ezredes, a 43-as ezred megbízott parancsnoka hangsúlyozta: az alakulat vezetése komoly hangsúlyt fektet az éves teljesítményértékelésre.

Fotó: Révész Csaba