Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Modulzárás előtt az ÖVAT

Szöveg: Lucz Richárd Zoltán zászlós |  2019. január 19. 8:11

A negyedik, egyben utolsó modullal, a Stratégiai és hadműveleti ismeretekkel zárul az Összhaderőnemi Vezető Altiszti Tanfolyam (ÖVAT) képzése. A hatodik kurzus hallgatói a következő hetekben felkészülnek vizsgáikra, amelyet a Magyar Honvédség Altiszti Akadémián hajtanak végre.

1599198259
A tanfolyam hagyománya, hogy ilyenkor a hallgatók meglátogatják a parlamentet, a magyarországi törvényhozás intézményes színterét, ahol a vezető altiszti állomány megismerheti az épület életének fontosabb eseményeit és építészetének hátterét, megtekinti a Szent Koronát, valamint a koronázási ereklyéket is.

1599198259
A Magyar Honvédség vezénylőzászlósának meghívására az ÖVAT-6 hallgatói látogatást tehettek a Magyar Honvédség Parancsnokságán is. A csoportot Mihócza Zoltán vezérőrnagy, törzsfőnök fogadta, aki beszédében – az állomány megtartása, támogatása és motiválása kapcsán – kitért az altiszti kar fontosságára.

Kriston István főtörzszászlós a 2019. január 1-jével megalakult szervezet strukturális felépítését, leendő feladatrendszerét ismertette, illetve a vezénylőzászlósi rendszer és az Altiszti Támogató Csatorna aktuális változásairól, jövőbeni kihívásairól beszélt.

1599198260
Fotó: Miklós Bence törzszászlós