Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

„Munkájuk jelen van a hadsereg mindennapjaiban”

Szöveg: Faragó Fanny |  2017. november 8. 7:26

Megalakulásának 60. évfordulója alkalmából tartott ünnepi állománygyűlést és ezzel egybekötött nyugdíjas-találkozót az MH Katonai Közlekedési Központ (MH KKK) november 7-én, kedden.

1596040898

Bárdos Antal ezredes, parancsnok ünnepi beszédében az alakulat megalapítására emlékezett, majd felidézte az elmúlt hatvan év legfontosabb eseményeit. „Önök, nyugdíjas munkatársaink megteremtették az alapjait és a tekintélyét ennek a szakmának, most a mi feladatunk, hogy ezt továbbvigyük és teljesítsük a kötelességeinket" – mondta.

Az MH KKK parancsnoka büszkén tekintett vissza arra, hogy a közlekedési szolgálat milyen utat járt be napjainkig, majd megállapította: „az elmúlt évek alatt végzett munkánk és jelenleg a Magyar Honvédség előtt álló kihívások és megoldásra váró feladatok bebizonyították, hogy a mozgás és a mozgatással járó szakfeladatok végzése megköveteli a jól felkészült közlekedési szakembereket és a feladatokat hatékonyan irányító szervezeteket."

1596040898

De nemcsak a szakmai múltra tekinthetünk vissza, ahogy azt Baráth István dandártábornok, az MH Logisztikai Központ parancsnoka is kiemelte ünnepi beszédében. „»Semmi sem történik, amíg valami meg nem mozdul« − vallják a közlekedési szakemberek. Jelmondatuk híven tükrözi a közlekedésben dolgozók szakmai hitvallását. Elmondhatják, hogy az önök munkája jelen van a hadsereg mindennapi életében: legyen szó személyi állomány, technikai eszközök vagy éppen anyagszállítási feladatok koordinálásáról, végrehajtásáról, közlekedés-műszaki feladatokról, szakanyagellátásról vagy szakkiképzésről" − fogalmazott a tábornok, majd hozzátette: kívánom, hogy a központ mind technikájában, mind személyi állományában a kor kihívásainak megfelelően fejlődni tudjon. Kívánom, hogy a közlekedési szakállomány a jövőben is magas színvonalon végezze a Magyar Honvédség működése és ellátása, valamint nemzetközi tevékenysége során felmerülő szakmai feladatokat, továbbá a szövetséges műveletek támogatását.

1596040899

Az ünnepi eseményen az MH Logisztikai Központ szervezeteinek parancsnokai, vezetői és személyi állománya, az MH KKK és jogelőd katonai szervezeteinek korábbi parancsnokai, főnökei és nyugdíjasai jelentek meg.

1596040899

A beszédek után elismerések átadásával jutalmazták a közlekedési szakállomány egykori és jelenlegi tagjainak lelkiismeretes, eredményes munkáját.

Az ünnepi állománygyűlést a Honvéd Együttes műsora zárta, majd az MH KKK vezetői állománya és a meghívott vendégek megtartották nyugdíjas-találkozójukat.

1596040899

Fotó: a szerző felvételei