Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Napközi a laktanyában és azon kívül

Szöveg: Vizinger Diána hadnagy |  2019. augusztus 10. 10:56

Színes programokkal várta a gyerekeket az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred székesfehérvári gyermektáboraiban 2019 nyarán.

1599206819

A katonák és a honvédelmi alkalmazottak gyermekeik elhelyezésekor nyáron ugyanúgy kihívással néznek szembe, ahogyan mindenki más is. Éppen ezért az ezred évről-évre felkészül a nyári szünetre és különleges programokat szervez a kollégák gyermekeinek. Idén nyáron a kicsik nemcsak Székesfehérváron, de a környező településeken is érdekes programokon vehettek részt. A táborozók megismerhették a katonai szervezet egyes részlegeit is, így szerepelt a programok között gépjármű-bemutató, életmentés és a katonai közelharc alapjainak oktatása is. A társ-fegyveres szervezetek bemutatkozása mellett interaktív múzeumi sétákat is szerveztek a táborvezetők.

1599206819

A Hetedhét Játékmúzeum szórakoztató programokkal várta a csoportokat, a Bory-várban pedig az épülettel kapcsolatos kvízkérdésekkel a kezükben sétálgattak a kicsik. A Gárdonyi rönkvár munkatársai megmozgatták a gyerekeket, nemcsak magyar-török csatát játszottak a vár alatti alagutakban, de számháborúzásra is alkalmas volt a fa erődítmény. A Pákozdi Katonai Emlékparkba és a Pákozd-Sukorói Vadasparkba is elutaztak a csoportok. Lehetett tanulni játékos formában egy kis történelmet, vagy akár emut és szarvast simogatni, etetni a vadaspark területén. Sőt, mindkét pákozdi helyszín alkalmas volt a gyermekek kedvenc tevékenységére, a számháborúra.

1599206820

Bár a táborvezetők készültek beltéri kézműves-foglalkozásokkal, és készségfejlesztő játékokkal is, a hektikus időjárás szerencsére megkímélte a csapatokat, így minden programot megtartottak, nem kellett az eső miatt aggódni.

1599206820

Fotó: Peres Attila százados és a szerző