Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Németh Szilárd: Európa békéjének, biztonságának a kulcsa a Nyugat-Balkán

Szöveg: honvedelem.hu / hirtv.hu |  2020. március 3. 21:45

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt a vendége.

1596076717

Jelen pillanatban nagyjából 120.000 körüli annak a tömegnek a száma, ami a balkáni útvonalon feltorlódott és a hírek szerint 27-30.000 migráns próbál most a török-görög határon áttörni, ha tovább duzzad a tömeg, mondjuk eléri a kritikus létszámot, Görögország nem tud hatékonyan védekezni. Mire számít a magyar kormány, ugye a balkáni útvonalon fekvő országok vajon meg tudják-e állítani a tömeget? – reflektált az eseményekre Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Európa békéjének, biztonságának a kulcsa a Nyugat-Balkán, mindig is az volt, most is kiderült számunkra. Kétféle módon kellene cselekednie Európának, egyrészt a csatlakozást felgyorsítani, a lehetőséget megadni, hogy Európához csatlakozzanak azok az országok, amelyek ezt kérték és még nem tehették meg, másrészt pedig ezeket az országokat segíteni kell, ahogy Magyarország is teszi, többek közt ugye tegnap indultak el a magyar rendőrök a Nyugat-Balkánra, hogy ott segítsék a határőrizetben résztvevőket. Tehát kulcsfontosságúnak tartjuk a Nyugat-Balkán szerepét – mondta Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Látjuk, hogy változik az uniós álláspont, a bizottság már lép, intézkedik azonnal. A magyarországi ellenzéki képviselők tekintetében érez bármiféle felfogásbeli elmozdulást a migráció megítélésében? – kérdezte Földi-Kovács Andrea.

Semmit, az elmúlt napokban vagy hallgattak vagy ilyen kijelentéseket tettek, mint Komjáthi Imre. Tehát én azt látom, hogy a magyar emberek a magyar ellenzékre ebben a kérdésben, az ország megvédésében, a lakosság biztonságának és szabadságának biztosításában sem számíthatnak – válaszolt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorát itt megtekinthetik.