Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nemzeti Közszolgálati Egyetem: szakkiállítás és nyílt napok

Szöveg: honvedelem.hu |  2016. január 14. 9:41

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást. A rendezvényen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mind a négy kara, valamint a Katasztrófavédelmi Intézet is bemutatkozik. Az egyetem mellett az MH Altiszti Akadémia is saját standdal vesz részt a kiállításon.

A SYMA Rendezvényközpontban tartják a 16. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást január 21-23. között. A rendezvény elsődleges célkitűzése, hogy minél közelebb hozza egymáshoz a felsőoktatási intézményeket, tankönyvkiadókat, nyelviskolákat a diákokkal, a szülőkkel és az oktatókkal. A szakkiállítás évről-évre egyre népszerűbb, a mintegy százötven kiállító mellett mintegy 30 ezer érdeklődő látogat el a rendezvényre.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem már negyedik éve vesz részt az eseményen. 2016-ban az intézmény mind a négy kara (a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, a Közigazgatástudományi Kar, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar, a Rendészettudományi Kar), valamint a Katasztrófavédelmi Intézet is képviselteti magát a szakkiállításon. Az egyetem az F 31-es standnál várja a leendő hallgatókat, akik információkat kaphatnak az intézmény egyre bővülő képzési rendszeréről, így az alap- és mesterképzésekről, valamint a továbbképzésekről is.

Az egyetem gyakorlati bemutatókkal is készül, így az érdeklődők működés közben is láthatnak egy tűzszerészrobotot, kipróbálhatják magukat a lézerlövészetben, valamint sor kerül ujjnyomat vételre is. A nagyszínpadon Tálas Péter és Csiki Tamás, a NETK oktatói tartanak előadást az Európai Unió jövőjéről.

Az Educatio kiállításon a Nemzeti Közszolgálati Egyetem mellett az MH Altiszti Akadémia is saját standdal vesz részt. Itt az altisztképzésről, valamint a KatonaSuli-programról is tájékozódhatnak az érdeklődők, de jelen lesznek az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzói is.

* * *

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szintén januárban tartja az intézmény nyílt napjait a pályaválasztók számára. A Rendészettudományi Kar 15-én, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 29-én, míg az egyéves Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar 30-án várja leendő hallgatót.

1596007208

(Felvételünk a tavalyi kiállításon készült.)