Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nevet kaptak a műtők

Szöveg: Halász Zsófia hadnagy |  2019. május 13. 11:01

Szaktekintélyekről nevezték el a műtőket az MH Egészségügyi Központ Podmaniczky utcai telephelyén.

1599202491
Az idén 120 éves Honvédkórház a jubileum köré szervezett rendezvények között nagy hangsúlyt fektet a tudományos eseményekre is. Ennek alkalmából kaptak nevet a műtők. Az adott osztályokhoz tartozó műtők neveit a szakterületek dolgozói választhatták ki. Döntésük olyan szaktekintélyekre esett, akiknek neve a műtők bejáratánál minden esetben szakmai motivációval szolgál az ott dolgozók számára: Lichtenberger Györgyre, Zilahi Gáborral, Hegarra, Pfannenstielre, Gurdon Jánosra, Végh Róbertre, Kiss Jánosra, Littmannra, Páczelt Ferencre, Ruszinkó Barnabásra és Túri Károlyra.

1599202491
A május 9-ei ünnepségen többen is részt vettek a névadó főorvosok közül. A kórház parancsnoka, dr. Kun Szabó István vezérőrnagy beszédében hangsúlyozta: a Podmaniczky utcai telephely az MH Egészségügyi Központ erős bázisa. Az itt dolgozó bajtársi közösségeknek köszönhető, hogy a gyógyítás világszínvonalon zajlik, amelyre méltán büszkék lehetünk.

1599202491
A műtők névadóit a jelenlévő aktívan dolgozó főorvosok méltatták, beszédükben felidézték az érintettek szakmai tevékenységét és emberi példamutatását, ami a mai napig követendő példaként szolgál.

1599202491
A szerző felvételei