Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Nyílt nap a mátyásföldi laktanyában

Szöveg: Háda István százados |  2018. május 21. 11:30

XVI. kerületi óvodások és iskolások számára rendezett május 17-én nyílt napot az MH Anyagellátó Raktárbázis, ahová több mint ötszáz diák érkezett kísérőik társaságában.

1599187304
Az Anyagellátó Raktárbázis mátyásföldi telephelyén Dolányi Sándor alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka köszöntötte a látogatókat. „Nyílt napunk célja a Magyar Honvédség, a katonai pálya és az Anyagellátó Raktárbázis bemutatása, valamint a diákok számára lehetőséget adni a laktanyai élet– és munkakörülmények megismertetésére. A bemutatókat úgy állítottuk össze, hogy a hozzánk érkező valamennyi korosztály számára bemutassuk a katonai hivatás szépségét, elhivatottságát és sokoldalúságát" – mondta az alezredes.

A rendezvényen részt vett dr. Csomor Ervin, a XVI. kerület alpolgármestere is, aki az alakulat megbízott parancsnokával közösen járta végig a bemutató helyszíneit.

A tanulók megismerkedhettek a Magyar Honvédségnél rendszeresített haditechnikai eszközökkel és bepillantást nyerhettek a katonai hivatás mindennapjaiba.

1599187304
Sokan céltáblára lőttek a fegyverre felszerelt ST-11 lőszimulátorral. Kezükbe vehették a Magyar Honvédségnél rendszeresített különböző eszközöket, belenézhettek a különböző éjjellátó berendezésekbe, beülhettek a repülőgép katapultülésébe, fejükre rakhatták a pilótasisakot. Felpróbálhatták a mesterlövészek által használt álcaruhát, megnézhették a rendszeresített ruhákat, a vegyivédelmi felszereléseket és a modern rádiókat.

Más katonai szervezetek is meghívást kaptak a nyílt napra, így a rendezvényen részt vett: az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegység, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 1. Katonai Igazgatási Központ Toborzórészlege, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ, az MH Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ, az MH Katonai Rendészeti Központ és a HM Zrínyi Nonprofit Kft. is.

1599187304
Fotó: a szerző felvételei